Bayram Çalışma Rehberi

A-BAYRAMDA ÇALIŞILIP ÇALIŞILMAYACAĞI NASIL BELİRLENİR? Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işyerlerinde çalışılıp çalışılmayacağı toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmeleri ile kararlaştırılır. Sözleşmelerde hüküm bulunmaması halinde söz konusu günlerde çalışılması için işçinin onayı gereklidir. B-BAYRAM ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR? 1. Bay…

İşsizlik Maaşı Almak İçin şartlar nelerdir?

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na göre; İşsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışırken çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler, Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmak kaydıyla son üç yıl içinde en az …

SGK'nın Cezasından Kurtulmanın Yolları

İşverenlerin sosyal güvenliğe ilişkin birçok yükümlülüğü var. Bunları yerine getirmedikleri zaman ise idari para cezası ödüyorlar. Peki bu para cezalarından kurtulmanın yolları neler? İşverenlerin sosyal güvenlikle ilgili en büyük problemlerinden birisi para cezaları. Şayet işverenler yükümlülüklerini yerine getirmezlerse yüklü miktarda idari pa…

İhbar Tazminatı Talep Edilemeyecek Durumlar

I- GİRİŞ Yargıtay kararlarında belirtildiği üzere ihbar tazminatı, belirsiz süreli iş sözleşmesini haklı bir neden olmaksızın ve usulüne uygun bildirim öneli tanımadan fesheden tarafın, karşı tarafa ödemesi gereken bir tazminattır. İhbar tazminatı tutarı işçinin hizmet süresine göre değişmektedir. Bu makalede Yargıtay kararları dikkate alınarak …

http://www.kpmgvergi.com

Zarar Eden Mükellefler; Dikkat !

Maliye Bakanı’nın yakın zamanda medyaya yaptığı açıklamalardan en dikkat çekicisi; kuşkusuz, yüksek risk grubundaki mükelleflerin belirlenmesine yönelik Vergi İdaresi’nde yapılan çalışmalar. Vergi Denetim Kurulu bünyesindeki Risk Analiz Merkezince geliştirilen yeni program ile birlikte riskli mükellef ve illerin tespit edilebileceği …

Şirketlerde ve İşletmelerde, Gelir Vergisi ve KDV Yönünden Birleşmeler

I- GİRİŞ İşletmelerde yaygın olarak vergi avantajlarından faydalanmak üzere uygulanan birleşme işlemlerini; Gelir Vergisi ve KDV yönünden inceleyerek, farklı bir bakış açısı oluşturmak çalışmamızın temel konusunu oluşturmaktadır. TTK’ da birleşme suretiyle sona eren kurumun ortaklarına öngörülen ayrılma akçesini GVK ve KDVK yönünden tartış…

3600 veya 4500 gün primle nasıl emekli olunur?

Çalışanların en çok sordukları soruların başında "ne zaman emekli olurum" sorusu geliyor. Türkiye'de bu konu ne yazık ki oldukça karmaşık. En basit haliyle hem kadın sigortalılar için hem de erkek sigortalılar için 3600 veya 4500 gün primle nasıl emekli olunacağını net bir şekilde anlatmak istedim. Kadın Sigortalılar için; …

Hangi emekliler emlak vergisinden muaftır?

Bilindiği üzere; ülkemizde tahsil edilen servet vergilerinden bir tanesi de emlak vergisidir. Emlak vergisi 1986 yılından itibaren belediyeler tarafından tahsil edilmekte olup, arazi, arsa ve binalar üzerinden alınan dolaysız bir vergi çeşididir. Bahsi geçen taşınmaz sahipleri yıllık olarak emlak vergisi ödemekle mükelleftirler. Ancak 1319 sayıl…

Aciz Vesikasına Bağlanan Alacaklar, Şüpheli Alacak Mı, Yoksa Değersiz Alacak Olarak Mı Değerlendirilmeli?

Vergi uygulamasında sıkça karşılaşılan durumlardan birisi de, aciz vesikasına bağlanan alacakların değersiz alacak mı yoksa şüpheli alacak olarak mı değerlendirileceğine ilişkindir. Yapılacak değerlendirme vergilendirme rejimini etkilediğinden, bu konunun açıklığa kavuşturularak, doğru bir şekilde yorumlanması ve buna göre işlem yapılması gerekmekt…

Muhasebe Ücreti Öde
E-Mükellef Girişi