TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA REHBERİ-1 TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE AYLIK MUAFİYET-FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASI

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ UYGULAMA REHBERİ-1 TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE AYLIK MUAFİYET-FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASI 691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında bölgelerde faaliyet göstermeye başlayan şirketler aylık olarak Yönetici Şirkete Aylık Muafiyet – Faaliyet Raporu vermek zorundadırlar. PROJE İLERL…

Uygulama cazip, süre kısa; Geriye Dönük Teşvik Uygulaması

6111 sayılı torba Kanun ile, teşvik kapsamında olan çalışanlarınız için ödediğiniz SGK işveren prim paylarından 6 aydan 54 aya varan sürelerle tasarruf etmeniz mümkündür. Geçerlilik süresi 31.12.2020 tarihine kadar uzatılan bu teşvik ile, 5510 sayılı Kanun’dan gelen %5’lik prim desteğine ek olarak bordro giderlerinizde %15,5oranında ind…

7 yıl boyunca fazla ödediğiniz primleri size geri kazandırıyoruz.

TEŞVİK KONTROL VE ANALİZİ İLE GERİYE DÖNÜK YARARLANMADIĞINIZ SGK TEŞVİKLERİNİ GERİ ALIN, PRİM MALİYETLERİNİZİ DÜŞÜRÜN. 2011 - Mart Ayı İle 2017-Aralık Ayları Arasında Özellikle 6111, 687, 1687 Yararlanılmayan Teşvikler Yüzbinlerce TL Tutmaktadır. Yüzlerce Sayfalık İptal Ve Ek Bildirgelerini Sizin İçin Hazırlayalım 6111 sayılı torba Kanun i…

Güncel teşvik imkanlarından yararlanın, prim maliyetlerinizi düşürün!

Güncel teşvik imkanlarından yararlanın, neden daha fazla ödeyesiniz? Prim maliyetlerinizi azaltmak ve piyasadaki rekabet koşullarına uyum sağlamak için güncel teşvik imkanlarının takibi önem taşımaktadır. EDENET olarak mevcut durumda yararlanma imkanı olup da yararlanmadığınız sigorta prim teşviklerinin analizini yapıyor ve teşviklerden maksimum…

Ön muhasebe nasıl tutulur - Ön muhasebe işlemleri nelerdir ?

ÖN MUHASEBE DERS NOTLARI MUHASEBE : İşletmenin mali nitelikteki işlem ve olayları para ile ifade edilmiş bir şekilde kaydeden, sınıflandıran, özetleyen bilim dalı olarak tanımlanabir. İŞLETME: Genel anlamda, İnsanların ihtiyaçlarını karşılayan mal ve hizmet üretmek, bu mal ve hizmetleri satmak amacıyla kurulmuş ekonomik birimlere işletme denir. H…

Limited ve Anonim şirketler arasındaki farklar;

LİMİTED ŞİRKETLER ANONİM ŞİRKETLER ORTAKLAR Tek ortaklı şirket olabilir. Ortak sayısı 50'yi geçemez. Tek ortaklı şirket olabilir. Ortak sayısında bir sınırlama yoktur. SERMAYE 10.000 TL Esas sermaye ile kurulabilir. Asgari 50.000 TL Esas sermaye ve 100.000 TL Kayıtlı sermaye ile kurula…

Kapanış Tasdiki ve Ara Tasdik Yapılacak Defterler

KAPANIŞ TASDİKİ 1- Anonim şirketler, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ve kooperatifler Anonim şirket ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ile kooperatiflerin tutmak zorunda oldukları Yönetim Kurulu Karar Defterlerinin kapanış tasdikleri izleyen hesap döneminin ilk ayı sonuna (31.01.2017 tarihine ) kadar yapılması gere…

Şirket Hisselerini Vergisiz Satmanın Yolu

Hissedarlar sahibi oldukları şirket hisselerini devretmeleri/satmaları halinde vergilerle muhatap olabiliyor. Ancak, bu işlemleri vergi vermeden gerçekleştirmek mümkün… Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeler sonucunda şirket hisselerinin hızla el değiştirdiği görülüyor. Şirket hisselerinin el değiştirmesi, gerçek veya tüzel kişi hisseda…

Muhasebe Ücreti Öde
E-Mükellef Girişi